maanantai 29. maaliskuuta 2010

RADALLE

Matkustelen silloin tällöin junalla. Viime perjantaina kävin Tikkurilassa ja menomatka meni mukavasti Variksen Jarin kanssa höpötellessä ja kahvia hörppiessä. Intouduimme puhumaan VR-nimisen firman viime aikojen palvelusta ja junien kulkemisesta aikataulujen mukaan. Talvella VR sai paljon nuuskaa liikenteen takkuamisesta ja muistaaksemme liikenneministeri ehti kommentoimaan tilannetta tyyliin, että kyseessä on lähinnä tiedotusongelma (siis ei juurikaan linkitystä käytettyyn kalustoon tai rataverkoston, erityisesti vaihteiden kunnossa- ja puhtaanapitoon), mikäli oikein muistimme.

Tästä päädyttiinkin muutamaan innovaatioon. Kanta-asiakkaille voisi lippua ostaessa printauttaa matkalipun taakse jo hakijan nimellä ja yhteystiedoilla varustetun esitäytetyn korvaushakemuksen. Teknisesti tämä lienee mahdollista, ei sen ainakaan vaikeaa pitäisi olla.

Toinen, hieman radikaalimpi uutuus olisi sellainen, että matkaliput printataan asemalla läpipainopakkauspohjalle (tuttu lääkkeistä ja muutamista purukumeista), jossa olisi valmiina reipas setti joko Diapameja tai betasalpaajia. Myöhästymisen sattuessa porukka voisi sitten junanlähettäjien tai konduktöörin ohjeistamana napsia hidastavia isommin hermojaan menettämättä. Tämän luulisi lisäävän myöhässä olevien matkustavaisten ymmärrystä liikenteen harjoittajaa kohtaan.

Nyt vielä tarvittaisiin hieman kustannuslaskentaa ja optimointia, kumpi vaihtoehdoista olisi edullisempi. Ja sitten tarvittaisiin vielä joukko koekäyttäjiä…

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti