perjantai 16. maaliskuuta 2012

(WE ARE) THE ROAD CREW

Kävin pitkästä aikaa työreissussa, ihan Pasilassa asti.

Tekesin vuosipäivässä puhuttiin mielenkiintoisista asioista, ainakin jos haluaa ymmärtää kuulemansa tahallisesti väärin. Iso kansantalouden haaste on kuulemma ikääntyminen. Siellä kerrottiin, että suomalaiset ikääntyvät nopeammin kuin muut. Mitä tämä tarkoittaa? Vakavastihan pitäisi ajatella ikäpyramidia, jossa ikäluokat on lätkitty fraktioittain kasaan. Terve ikäpyramidi näyttää oikeasti pyramidilta eli sen pohja (siis nuorimmat ikäluokat) on huomattavan paljon leveämpi kuin ikääntyvämpi huippu. Silloin syntyvyys ja opiskelemaan/töihin siirtyvät ikäluokat pystyvät kattamaan sekä pienokaisten että eläkkeellä olevien kustannukset omalla työllään. Näin se menee kansantalouden kannalta.

Mutta tämä ei ole se varsinainen syy. Se, että suomalaiset ”ikääntyvät muita nopeammin” johtuu siitä, että täällä on paskat kelit (mm. neljä vuodenaikaa, joista se paskin kestää 8 kk) ja animaaliset verot. Tämän vuoksi jokainen vuosi täällä vastaa noin viittä vuotta verrattuna johonkin mukavammin ja rennommin hoidettuun maahan (vrt. Kreikka), jossa nämä asiat eivät ole harmittaneet isolla veellä ollenkaan näin pahasti normikansaa ihan viime vuosia lukuun ottamatta.

Jos tämä äskeinen ”harmittaa isolla veellä” teema kiinnostaa lukijaa, niin aiheesta on kirjoitettu klassinen kirjatrilogia (kirjoittajat Pasa & Atpo). Ensimmäinen kirja oli nimeltään ”Eniten vituttaa kaikki”, jatko-osa ”Toiseksi eniten VK” ja finaali ”Kolmanneksi eniten VK”. Suosittelen lämpimästi, rankkoja vetoja ja mukavalla anarkialla kirjoitettu. Niitä lukiessa huomaa, että oma elämä on kuitenkin ihan mallillaan.

Toinen Tekesin tilaisuudessa lanseerattu termi oli pilvipalvelut. Oikeasti tämä liittyy kai siihen, ettei omalle kompuutterille tarvitse ladata kaikkia ohjelmistoja eikä tallentaa tietoa, vaan langattomasti kontaktoidaan jotain palvelinta, josta nämä serviisit saadaan. Upeaa. Vissiin?

Olisiko mahdollista saada erilainen pilvipalvelu myös Suomeen? Jos ei enää jaksaisi ryystää kaljaa/sinolia tai napata kourallista pameja ettei ahistaisi, niin voisi soittaa johonkin 01001000SHIT-numeroon ja tilata muutaman jointin kotiin per heti. Tuotteistetaan kansallisesti tämä käytännön lähestyminen pilvipalveluihin. Meillä ei varmaan tämäkään (taas) ole laillista, mutta arvatenkin se on Hollannissa arkea (joku Coffee Shop Take-Away kotiinkuljetuksella).

Jutun otsikko on lainattu laulu- ja soitinyhtye Motörheadilta. Lemmy sedän bändi toimii aina.

Musiikkijuttuihin yksi asia lisää. Pohdin hypoteettista bändin nimeä. Suomessa on jo Staminaa, Kotiteollisuutta, Madrediä, HIMiä ja vaikka mitä. Jos olisi bändi, joka soittaisi Cream yhtyeen biisejä happamina cover-versioina, niin sille pitäisi laittaa nimeksi SMETANA.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti