maanantai 6. helmikuuta 2012

SAKSAN KERTAUSTA (…und schnell, bitte!)

Vaikka toisin luullaan, niin en ole niin lipevä, että olisin otsikoinut tämän blogin jollakin tavalla ylistääkseni yliopistomme strategiajohtaja Juhis Saksaa klassiseen Pohjois-Korean tyyliin. Samoin on runsaasti liioiteltua, että olisin viime kesän helteillä jatkuvasti ottanut aurinkoa suu auki, että kieli olisi ollut jo valmiiksi ruskea elokuussa töiden alkaessa. Eli en ala tässä kertaamaan johtaja Saksan hienoimpia ajatuksia (if any?).

Haluaisin kertausta saksan kielestä, koska seuraava kohdalleni osuva rocktapahtuma lähenee kiivaasti. Onnistuin viime kesänä saamaan lipun Rammsteinin keikalle, joka pidetään helmikuun puolivälissä Hjalliksen areenalle. Koska viimeisiä lippuja vietiin, niin oma lippuni oli poikkeuksellisesti permantopaikalle. Uskoisin, että siellä olisi hyötyä muistaa pääosa saksankielisistä kappaleista ulkoa ja varsinaisen vaikutuksen lähipiiriin voisi tehdä karjuessaan sanoja edes ääntämyksellisesti oikein. Tähän sitä kertausta tarvittaisiin.

En ole ainakaan vuosikymmeneen ollut permantopaikalla rokkikekkereissä. Luullakseni pukeutumiskoodeilla on siellä isompi merkitys kuin katsomopaikoilla. Jos panostaa permannolle laittamalla keikalle päälle mustat farkut, mustan t-paidan, mustan hupparin ja maihinnousukengät, niin onko se tarpeeksi? Vai pitäisikö harkita citycamohousuja? Tuntuu hölmöltä miettiä näitä. Mutta jos tällä voi minimoida turpiin ottamista, niin asiaan kannattaa paneutua, ennen kuin on nenä kipeänä.

Presidentinvaaleihin liittyen tuli mieleen pari juttua. Tapasin perjantaina Niinistön, joka suositteli äänestämään Haavistoa. Lupasin harkita. Taaskaan en huijaa. Kyseessä oli siis vihreä ympäristöministeri V. Niinistö, joka vaikutti osaavalta ja mukavalta kaverilta.

Vaalien yhteydessä on puhuttu paljon sosiaalisen median vaikutuksesta tulokseen. Vanhan liiton miehenä en usko sen olleen niin iso asia. Mikäli sosiaalisella medialla ja digitaalihömpällä olisi ollut suuri painoarvo, niin meillä olisi nyt presidenttinä varmaan joku Angry Bird. PÖÖ ja JEPJEP!

Valoa päin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti