tiistai 31. tammikuuta 2012

SMOKE ON THE WATER

”Esimerkiksi Imatralla oli pakkasta maanantaiaamuna -11 astetta, mutta 60 kilometriä pohjoiseen Parikkalassa pakkasta oli jo -28 astetta. Sama ilmiö toistui myös tiistaiaamuna. Imatralla oli tiistaiaamuna -14 ja Parikkalassa -28. Suuri pakkasen vaihtelu johtuu Laatokasta nousevasta vesihöyrystä ja siitä muodostuvasta pilvestä, kertoo Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Henri Nyman.” Näin raportoi YLE Etelä-Karjalan nettisivut 31.1.2012.

”Etelä-Karjalan pelastuslaitos varoittaa erittäin heikoista jäistä. Monessa kohdassa pakkaslumi on kinostunut ja jäätynyt, eikä varsinaista jäätä sen alla ole lainkaan.” Tieto on lainattu E-Saimaan verkkosivulta 31.1.

Tähän jäljempäänkin uutiseenkin jutun otsikko sopii. Olemme sellaisessa tilanteessa, että nortinpoltto veden päällä on huomattavasti vaarallisempaa kuin normaalina (onko niitä?) talvena => tänä talvena tupakointi todella saattaa vaarantaa terveytesi, etenkin jos poltat jäällä. MOT.

Miulle kyllä piisaa jo nämä pahimmillaan kymmenen ja viidentoista asteen välillä hilluvat pakkaset; en kaipaa yhtään enempää extreme-lämpötiloja vaan päinvastoin. Eikä haittaisi pätkääkään, vaikka pysyvästi pärjäisi ulkona t-paidassa ja boxereissa.

Otsikosta kiitän laulu- ja soitinyhtye Deep Purplen tekemää klassikkokappaletta, joka löytyy 1972 julkaistulta levyltä Machine Head. Kappale alkaa todella upeasti ja mieleenpainuvasti, se on yksi hienoimpia (ja muistettavampia riffejä koskaan).

Eläkeläiset-orkesteri on muuten riimitellyt kappaleen takavuosina mukavasti ensimmäiseen uutiseen liittyen muotoon Savua Laatokalla, mistä arvasivatkin?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti