perjantai 17. helmikuuta 2012

LEDER, GUMMI, BRATWURST UND FEUER!

Kuten edellisessä jutussa mainitsin, niin kävin väijymässä Rammsteinin keikan Hjalliksen hallissa. WUNDERBAR!

Onnistuin lopulta pääsemään katsomon puolelle. Ennen keikkaa olin särmäämässä saksalaistyyppistä tuopillista Areenalla ja samaan tiskiin nojaileva nuori mies valitti, ettei saanut permantopaikkaa. Pikainen paikantsekkaus ja permantolippuni muuttui katsomopaikaksi (ja sain pari isohkoa vaihtarina). WUNDERBAUM!

Rokkikeikkoja on nähty, mutta mitään vastaavaa en ole koskaan kokenut. Spektaakkelissa riitti ihmeteltävää koko rahalla. Tanakka germaanihevi laukkasi koko ajan ja lavalla tapahtui ihmeellisiä asioita, kuten laulaja kärventämässä tynnyriin piiloutunutta kosketinsoittajaa liekinheittimellä. Pyrotekniikkaan oli laitettu tanakasti massia ottaen huomioon, että tapahtuma oli sisätiloissa. Ja kyllä rytisi! JAWOHL!

Visuaalisesti keitos oli aivan huippuluokkaa. Musiikkipuolikin toimi, saundit olivat kohdallaan, eikä edes kuulo mennyt. Levyllä bändi kuulostaa välillä tosikkomaiselta, mutta livenä homma pelasi paljon paremmin. Saksalainen huumorintaju ei jättänyt eroottisissa ”viittauksissaan” mitään epäselväksi. Esimerkiksi Pussy kappaleen aikana laulajasetä istui helvetinmoisen slaikkarin päällä, joka ruiskutti jotain vaahtoa yleisön joukkoon. Ja paljon muutakin tapahtui. ACHTUNG!

Areenassa oli 12000 katsojaa. Menomatkalla tapasin junassa imatralaisen pariskunnan, joka oli saanut viime tingassa hankittua kaksi lippua huutonetistä (yhteensä 370 €) ja pitivät investointiaan loistavana. Siihen päälle junaliput, hotellihuone ja eväät, niin tulee tällekin kulttuurimuodolle hintaa. Mutta elämykset maksavat. KOSTBAR!

Euroopasta laulu- ja soitinyhtye Rammstein suuntaa USAan. Show on sen verran roisi, että saattaa etelän Red Neckeillä mennä kurpitsat nenään, Bible Belt porukasta puhumattakaan. Ja se on kyllä hyvä. Ja mie voisin katsella tuon esityksen joskus uudestaankin jo siksi, että se laittoi uuden asteikon vanhalle sanonnalle ”hyvän maun rajoissa”. AUF WIEDERSEHEN!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti