perjantai 10. joulukuuta 2010

RAW POWER

On hienoa olla suomalainen. Vaikka taivas mättää lunta oikein tuelta ja tuulee tanakasti, niin silti yhteiskunnan perusasiat eivät isommin häiriinny. Useimmissa maailman maissa tämänpäiväinen lumimyrsky lopettaisi työt, lasten kouluun menemisen ja lopputuloksena olisi muutama kymmenen kuollutta paleltumien ja tapaturmien seurauksena.

Miten sitten meillä? Aamukahvit pötsiin, takinkaulukset ylös ja baanalle. Tämän mahdollistaa yhteiskunnan infrastruktuuri, meiltä löytyy aurauskalustoa, autoissa on talvirenkaat ja talven kanssa on opittu elämään. Ja sitten vielä tämä asenne (vrt. otsikko).

Kuulin, että VR:ltä joku delegaatio on menossa tutustumaan Venäjän rautatiesysteemiin ja sen toimivuuteen talvella. Tätä opintomatkaa ei voi pitää turhana, koska naapurimaa saa junat hyrräämään vaikka Siperiassa. Eli taas se Siperia opettaa suomalaisia.

Minulle on käynyt taas tämä klassinen ilmiö, että alkaa olla ruuti loppu (raw power vähissä), kuten usein loppuvuodesta tai ennen kesälomaa. Nyt on sellainen olo, että eikös nämä tämän kalenterivuoden hommat ole jo taputeltu. Mutta vielä pitäisi sitkailla…

Joulun odotusta.

Otsikossa mainittu Raw Power on kappale samannimiseltä Iggy & Stooges –yhteyeen levyltä vuodelta 1973. Ja kyllä lähtee…

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti