perjantai 3. syyskuuta 2010

REKKAMIES TONNEJA TAKANA (JA EDESSÄ...)

Kävin maanantaina hoitamassa tyttäreni muuttoa hänen opiskelupaikkakunnalleen – Turkuun. Muuttoa varten vuokrasin hillittömän suuren pakettiauton, jolla oli korkeutta kuin Pasilan TV-tornilla ja akselivälikin oli lähes kilometri. Sain vuokrata auton, koska ajoin aikoinaan C-kortin ja kuorma-autoksi tuo menopeli olikin rekisteröity. Pääsin siis ensimmäistä kertaa sitten vuoden 1979 autokoulun ajamaan isompaa ajoneuvoa. Reissu meni hyvin, ei siinä mitään ja homma tuli hoidettua. Autossa oli rajoitin, joka katkaisi polttoaineen syötön 90 km/h kohdalla ja se vasta olikin vinkeä ominaisuus vasta-alkajalle. Piti ennakoida liikennettä ihan eri vinkkelistä kuin normaalisti. Tämä ajokokemus nosti arvostustani oikeita raskaan kaluston kuskeja kohtaan entisestään. Ovat hyvähermoisia alansa ammattilaisia vaativassa hommassa, johon meikäläisestä ei olisi.

Muutama sana tämän jutun otsikossa olleista tonneista. Olen aikaisemmissa jutuissa kertonut datsaprojetista, myrskytuhoista ja muista pikku askartelua vaativista hommista. Datsan pihahommia varten tilasin kaksi kuormaa hiekkaa ja yhden kuorman soraa. Niitä on sitten manuaalisesti (lapio ja kottikärryt menetelmällä) siirrelty sopiviin kohteisiin. Kasat pienenevät, mutta askartelun jälkeen kroppaan koskee. Syy selvisi, kuin saimme laskun näistä kuormista. Tuli tilattua yhteensä 48.000 kiloa tavaraa…

Kävin eilen lähikaupassa ostoksilla. Kassajonossa edelläni ollut rouva oli ostanut kananmunia. Kassatyttö oli napakka ja tarkisti vielä kassalla, että munat olivat ehjiä. Hyvä näin. Kun oma vuoroni kassalla tuli, aloin tirskumaan kassatytön ihmetellessä. Jos olisin saanut sanottua, mitä mielessä liikkui, se olisi ollut jotain seuraavaa: Voiko vain maksaa vai tarkastatko munat?

Munista tuli mieleen ikiaikainen mainos Valkeakoskelta. Koskissa oli aikoinaan ns. kauppahalli, jossa oli maaseututuotteita myyvä kauppias, muistaakseni nimeltään Vieno Lind. Pääsiäisen, suuren munajuhlan aattona, Valkeakosken Sanomissa oli em. kauppiaan ilmoitus, jossa luki: meillä ei kiskota munista.

Tulihan munattua tämänkin viikon blogi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti