keskiviikko 16. maaliskuuta 2011

TAISTELULAIVA

Televisiossa pyörii JIM-kanavalla sarja nimeltä Taistelulaiva, jossa kuvataan koulutuspurjehdusta Miinalaiva Pohjanmaalla. En ole onnistunut näkemään kyseisestä sarjasta jaksoakaan, mutta sarjan markkinointi oli sen verran massiivista, että siitä tuli väistämättä mieleen muutama variaatio uusiksi ohjelmakonseptiksi. Mitä, jos se menisikin näin:

MAISTELULAIVA

Sarja perustuu Viinalaiva ”Pohjanmaan kautta” tekemään hauskaan risteilyyn (ja eikös risteilyt ole aina hauskoja?). Risteilyn keskeisinä hahmoina ovat merikadetit, jotka ottavat paatin haltuun tietäen, että he ovat sekä median että esimiestensä jatkuvan arvioinnin kohteena.

Pääosa mielenkiinnosta kohdistuu ilman muuta maissa käymisiin (mitä kiinnostavaa pelkässä paatilla ajelussa aikuisten oikeasti on?). Samaten retken riskit (vrt. klassinen merimiesjuttu) osuvat satamavierailuihin. Siis pakko tulla maista takaisin lähes selvänä ja satiaisia ei saa olla.

Puolustusministeriön vähäisiä määrärahoja säästääksemme voisimme tehdä samalla ohjelmakonseptilla myös halvemman version tästä aiheesta. Hankitaan pieni purjevene, jonka nimeksi pannaan s/y Filis (nimestä kiitos Huhtasen Mikolle). Retki alkaisi Helsingin Töölönlahdelta, jolloin voitaisiin osoittaa, että nyt kerrankin lähti klassinen kuppa Töölöstä, kun s/y Filis (luetaan syfilis) irtautuisi laiturista.

Porukka etsisi kuumeisesti lyhintä reittiä Suomenlinnaan (= lähintä baaria), jossa taas pääsisi ihmisten ilmoille. Vaikka matkaan ei montaa hetkeä menekään, niin saisi tästä raikkaan oopperan, vertaa vaikka Salatut Elämät-sarja.

Tähän samaan juttuun voitaisiin vielä lisätä allekirjoittaneen ja taistelija Härkösen saunamietteet siitä, että on onko ihan oikeasti kiinnostavaa seurata ruudusta sarjaa nimeltä ”Selviytyjät”, jos samalla lupamaksulla voisi väijyä sarjaa ”Humaltujat”. Kumpi saattaisi naurattaa enemmän?

Näihin kuviin ja tunnelmiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti