maanantai 1. helmikuuta 2010

ILMASTONMUUTOS

Viime viikot ovat osoittaneet oikeaksi tiedemiesten arviot ilmaston muuttumisesta. On muuttunut joo, helvetin kylmäksi ja näköjään pysyvästi. Lämpötila on pysytellyt kahdenkymmenen (siis Kelvineitä, ei miinus-Celsiuksia) korvilla viikkokausia. Tämmöistä ei ole ollut miesmuistiin, joka poliitikkojen mukaan on lyhempi aika kuin vaalikausi.

Olen useasti miettinyt kansamme alkuperää. Miksi veljeskansamme unkarilaiset olivat niin fiksuja, että älysivät jäädä sinne Unkariin. Kenen idea oli tuoda osa porukkaa tänne? Olisi kiva tavata…esi-isällä saattaisi tulla nenä kipeäksi…

Johtuiko kansamme vaellus tänne middle-of-the-northwhereen sosiaalisten taitojen puutteesta? Mikä jo silloin ahdisti, piiputtiko GPS? Eikö päästy enää pohjoisemmaksi? Tulivatko eskimot vastaan? Kiitti vaan vielä kerran hienosta valinnasta.

Tähän tulee tietenkin ympäriltä vastalauseita. On hienoa, kun on neljä vuodenaikaa. Niin on, on se hyvä levy, voisi sitä Vivaldia (vai kenen biisi se nyt oli) kuunnella Bahamallakin avoauton stereoista. Miksi yksi niistä vuodenajoista (=talvi) kestää 7 kuukautta, syksy ja kevät kaksi kuukautta kumpainenkin. Kesälle jää siis kuukausi, upeeta!




Ilmaston muuttuminen on lisännyt lajimäärää Suomen luonnossa. Ohessa on yksi ensimmäisistä kuvista kotimaisesta jääkarhusta, tavattu Lauritsalan kauppalassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti