perjantai 19. helmikuuta 2010

PUSSY

Ajat muuttuvat. 1960-luvulla varttuneelle väelle oli kauhun paikka, kun pitkätukkabeatlesit lauloivat törkeästi ”I wanna hold your hand”. Muutamaa vuotta myöhemmin Rollarit etenenivät törkeydessä uusille urille laulamalla ”I can´t get no (satisfaction)”. Hurjaa.

Näillä lumilla, joita edelleen näyttää riittävän, on kuultu laulu- ja soitinyhtye Rammsteinin tarttuvaa rallia Pussy (ei toki varmaan joka radiokanavalla), jonka riimittelyn tulkinnassa ei enää tarvita niin suurta mielikuvitusta kuin takavuosien hurjuuksia kuunnellessa.

“You have a pussy, I have a dick. So what is the problem? Let´s do it quick.
Too big? Too small? Size does not matter after all”.

Kappale on mukava kielikurssi, koska useimmat kappaleen hempeistä kielikuvista kerrotaan myös saksaksi. Tarkoitan nyt yhtä tiettyä keskieurooppalaista kieltä, en LUTin hallintojohtajan suullista viestintää, joka sekin on äärimmäisen. “Ich bin bratwurst in dein sauerkraut…”

Kyseisestä kappaleesta tekee hauskan uskomaton ääntämys, jota varsin hyvin todellisuudessa englantia osaavat ex-DDR-ex-nuoret käyttävät. Siitä tulee väistämättä mieleen nykyisen Kalifornian kuvernöörin varhaiset elokuvat ja niiden kerrassaan hilpeät repliikit Arnoldin suusta. Rallatus on tarttuva, kertosäe loistava ja soitanta on tutun turvallista rankkaa Rammsteinia.

Reijo Kallio lauleskeli aikoinaan ”… en ole katkera, mutta kuitenkin…” ja kerrankin olen samaa mieltä Reijon kanssa. Rammstein on nimittäin maanantaina Helsingissä keikalla ja minä työkeikalla Tampereella. Ei osuttu samoille tulille. Aina ei voi voittaa. Mutta olemme kuitenkin molemmat sentään keikalla.

Ehkä tästä vielä noustaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti