tiistai 19. tammikuuta 2010

EXPAND YOUR MIND. WITH LUT CHEMISTRY.

Laajenna tajuntaasi – LUT Kemialla.

Viime viikolla rehtorimme järjesti tiedotustilaisuuden yliopistomme uudesta ilmeestä, logosta ja väreistä. Homma meni hienosti ja lievän Väyrystelyn jälkeen olen sitä mieltä, että tämä ilme uusi hakkaa vanhan mennen tullen. Viime perjantain Tekniikan ja Talouden kansi oli mainio ja rohkea esimerkki uudistuksesta.

Se, että tämän jutun otsikossa pääsin piruilemaan uudistuksesta, ei osoita sitä, ettenkö olisi uudistuksessa mukana. Sinällään on aivan sama mitä mainostoimisto olisi esittänyt, eiköhän siitä jotain pöljää olisi päässyt kommentoimaan joka tapauksessa.

Uusi logo on oikeasti pirteä. Ensimmäinen mielleyhtymä tosin (se kesti kymmenen minuuttia) siitä oli tosin dynaaminen keinutuoli tai rollaattori, mutta kuultuani kokonaisuuden ja taustat huomaan olleeni väärässä. On mukavaa olla väärässä. Vanha logo toi muuten mieleeni Rolling Stones bändin huuli- ja kielilogon yhdistettynä ZZTop yhtyeen logoon.

Logoihin ja nimikilpailuihin liittyen pari tarinaa kampakeraamiselta kaudelta.

Ollessani näppyinen teini kotikylässäni Valkeakoskella toimi Antti Paavolan huonekaluliike. Liike laajeni ja tirehtööri Paavola järjesti avoimen nimikilpailun uudelle puodilleen. Jämäkkänä jätkänä osallistuin kisaan ehdotuksella ”Antin palli ja kalu”, mutta sittemmin en ole kuullut asiasta mitään. Miksi?

Opiskelutoverini oli kesähommissa jossain firmassa, en edes muista missä. Firma uudisti viestintäänsä ja laittoi tulille nimi- ja logokilpailun koskien yrityksen uudistuvaa tiedotuslehteä. Toverini osallistui kisaan klassisella ”kirkkovene kuvattuna ylhäältä” logolla ja nimiehdotuksella ”Samassa veneessä”. Ei sitten mennyt siihen firmaan kesähommiin seuraavana kesänä. Miksi?

Lähtihän tämä blogeilukin liikkeelle tänäkin vuonna.

Mukavaa olla töissä Suomen hauskimmassa vakavan tieteen yliopistossa, vai miten se meni?

2 kommenttia:

  1. Bill Gates says U.S. recovery to take years, taxes rise. Jos tuokin on totta, niin kai separaattorin kommentit logoistakin.

    VastaaPoista
  2. Minulle uudesta logosta tuli ensimmäiseksi mieleen eteenpäin menevä pyörätuoli, hehe.

    VastaaPoista