tiistai 10. elokuuta 2010

PITKÄ, KUUMA KESÄ...

on menossa edelleenkin ja se on hienoa. Kesälomalla riitti paljon puuhaa ja askaretta, joka auttoi miettimään muitakin metkuja kuin strategioita ja PowerPoint-esityksiä. Mökkityömaalla tuli askarreltua ja kunto koheni.

Havainnot muusta maailmasta Ruokolahden korvessa olivat paljolti radion varassa. Ei ollut ikävä telkkaria tai tietokonetta, ehtiihän niitä väijymään sitten syksyllä. Yleisurheilun EM-kisojen aikaan taas kerran ihmettelin tätä kotimaista ”teen parhaani ja katson mihin se riittää” – menttaliteettia, kuten myös selostajien sekoilua ja mitalien jakamista joidenkin kauden kärkitulosten tai urheilijoiden omien ennätysten perusteella. Tosiasiahan oli taas kerran monessa lajissa, että joku ulkomaalainen tuli puskista ja teki oman ennätyksensä finaalissa (vastoin selostajien hehkutusta) ja nappasi mitalin. Näin kävi esimerkiksi keihäänheitossa sekä miesten että naisten puolella ja molemmat yllättäjät tulivat Saksasta. Milloin tulisi taas joku Suomesta, edellisistä on jo tovi aikaa…

Mitaleihin edellyttävä tulostaso monissa lajeissa oli sen verran vaisu, että suomalaisillakin olisi ollut saumaa pärjätä hyvin, jos niitä omia ennätyksiä kisoissa olisi tehty. Mutta ei sitten. Olympialaiset ja MM-kisat ovat sen verran kovempia kapinoita, että siellä pitää tehdä jo ihmeitä pärjätäkseen, nyt olisi pärjännyt paljon vähemmällä.

Asta-myrsky kävi kylässä loman loppupuolella. Saatiin riehua taas päivä konesahan kanssa ennen kuin mökkitie oli avattu liikenteelle ja datsan lähitienoo saatiin edes alustavaan kävelykuntoon. Eikä se pärisyttely vielä tähän lopu, raivattavaa riittää pitkälle syksyyn, jos se edes riittää. Myrskyn jälki oli monin paikoin kolkon näköistä (kuin sotakirjojen valokuvia aiheesta Summa ja Kollaa) ja edelleenkin koko tuhoalueella on teitä raivaamatta ja talot sähköittä.

Täällä LUT-työmaalla on melkein yhtä kuuma kuin hellepäivänä konesahahommissa viiltosuojahousut jalassa, vaikka ei tee mitään, ainakaan fyysistä. Kumma juttu.

Talvella kirosin tätä ilmastonmuutosta (siis tammi-helmikuun pakkasjakson aikaan) ja jupisin, että ilmasto näyttää tosiaan muuttuvan – pysyvästi kylmäksi. Pitää ottaa tuota höpötystä takaisin ja toivoa, että tätä lämpöä saataisiin lisää, aluksi vaikka jouluun asti. Uskaltaisin sitten ehkä olla toisenkin viikon lyhyissä kalsareissa.

1 kommentti:

  1. Tein parhaani ja se riitti ajoon Luumäeltä Savonlinnaan ja takaisin n. 400 km. Viime perjantaina ja lauantaina. Ajelin siitä Pohja-Lankilan kautta. Torsan uimaranta on huikeassa kunnossa.

    VastaaPoista